‹ Terug

Over mij

Mijn naam is Monique de Bruin. Al ruim 30 jaar werk ik als groepsleerkracht op een basisschool in een multiculturele wijk in Den Haag. Al vanaf begin jaren negentig ben ik actief bezig om lessen aantrekkelijker te maken voor de leerlingen op mijn school. Steeds ben ik bezig om lesmateriaal zo vorm te geven dat het voor leerlingen boeiend en uitdagend blijft. Ik richt mijn aandacht hierbij vooral op leerlingen die moeite hebben met de reguliere leerstof. Voor hen probeer ik de lessen altijd zo visueel en aantrekkelijk mogelijk te maken, om juist het plezier in het leren te vergroten. 

In mijn beginperiode werkte ik vooral met plakletters en een typemachine. Nu werk ik met tablets, computers en een digibord. Ik richt me vooral op een aantal basisvaardigheden, zoals automatiseren tot en met 10, klokkijken, de tafels, spelling en technisch lezen voor de onderbouw.

In 2017 is een van mijn lessen bij Prowise uitgekozen tot de beste les van het jaar.  Dit succes is voor mij aanleiding geweest om meer lessen in Prowise Presenter te maken. Ondertussen werk ik al een aantal jaar als gecertificeerd Prowise trainer en geef regelmatig trainingen aan schoolteams.

Ben je enthousiast geworden en wil je zelf aan de slag om lessen samen te stellen voor jouw leerlingen, dan leer ik je dit graag tijdens een van de trainingen die ik organiseer. 

 

Ik heb Juf Digi opgestart om al mijn ideeën met jullie te kunnen delen. In de hoop dat jullie er, met net zoveel plezier als ik, mee kunnen gaan werken. 

 

Kijk eens rond op mijn website en laat je inspireren.