rt materiaal (spelling)

Op deze pagina vind je extra materiaal om te oefenen met de verschillende spellingscategorieën.

De map woordzetter is geschikt om te oefenen op groep 3 en groep 4 niveau.  De map hoort bij de methode van Veilig leren lezen en kun je in groep 3 vinden.

Om snel te zien op welke bladzijdes de categorieën staan kun je het onderstaande pdf bestand downloaden.In de boeken van Spelkwartier staan verschillende oefeningen bij de categorieën voor groep 3 t/m groep 8. De boeken zijn als volgt ingedeeld:

 

Spelkwartier A is voor groep 3 en 4

Spelkwartier B is voor groep 4 en 5

Spelkwartier C is voor groep 5 en 6

Spelkwartier D is voor groep 6 en 7 

Spelkwartier E is voor groep 7 en 8 

 

Om snel te zien op welke bladzijdes de categorieën staan kun je het onderstaande pdf bestand downloaden.Klik hieronder op een van de boeken om de juiste pagina af te drukken.

 

 

 

Cito heeft bij alle categorieën een controledictee gemaakt. Dit kan gebruikt worden om te checken of deze categorie wel beheerst wordt. Dit kan voor of na extra oefenen gebruikt worden. Naast de afbeelding van het Spelkwartierboek staat een afbeelding van Cito. Klik hierop en je kan een pdf bestand downloaden met een overzicht van alle woorden per categorie. Je kan ook op het boek klikken. Er verschijnt dan een controleboek met alle controledictees en een invulblad. Op deze manier kan het kind zelfstandig het dictee maken. (voor groep 5 en 6 is het controleboek klaar)

Klik hieronder op een van de afbeeldingen om bij het overzicht van de controledictees te komen.


 Wil je online materiaal downloaden klik dan hieronder op de afbeelding. Hier kan je d.mv. een keuze menu bij het juiste materiaal komen.


Prowise heeft bij heel veel lessen flitskaarten gemaakt. Misschien vind je dit ook een leuke manier om extra te oefenen met een categorie. Klik hieronder op de afbeelding en je krijgt een pdf bestand met een overzicht van alle flitskaarten. De bestanden staan al per groep in Prowise. Wanneer je bij Prowise inlogt met m.debruin@obszuidwalschool met wachtwoord: Zuidwal19zj kun je bij de groep zoeken naar het mapje spelling.