‹ Terug

groep 4

kamertje verhuren met de tafels

Om de beurt mag er met de dobbelstenen gerold worden. Wanneer de dobbelstenen bijvoorbeeld 6 en 3 aangeven moet de som 6x3 uitgerekend worden. Er mag dan een streepje in zijn/haar kleur aan een van de zijden van het vakje met het goede antwoord gesleept worden. Wie het laatst het vierkantje sluit met zijn/haar kleur mag het vierkantje ‘hebben’. En het gekleurde vierkantje in zijn/haar kleur plaatsen.
Degene die aan het einde van het spel de meeste gekleurde vierkantjes heeft, die heeft gewonnen.

 

Klik op de afbeelding en je komt automatisch bij het bestand in Prowise.

 

 

vier op een rij

Je speelt dit spel met z'n tweeën. Speler 1 begint. Hij/zij mag de gekleurde ringen op twee verschillende cijfers (aan de linkerkant) slepen. De twee cijfers vormen samen een keersom. Op het antwoord (aan de rechterkant) mag een visje in zijn/haar kleur gesleept worden. Speler 2 is aan de beurt. Hij/zij mag maar één ring verschuiven, zodat er een andere keersom ontstaat. Hij/zij maakt de som en sleept een visje in zijn/haar kleur op het antwoord.

Wie het eerst vier visjes, van zijn/haar kleur, op een rij heeft is de winnaar. 

 

Klik op de afbeelding en je komt automatisch bij het bestand in Prowise.

 

interactief spelling-boek

Dit is de les waarmee ik 'de beste les van 2017' bij Prowise heb gewonnen.

Met dit bestand kan met tien verschillende oefeningen woorden met ei of ij geoefend worden. Na de tien oefeningen kan er een dictee gemaakt worden. Er is zijn ook nog drie spelletjes met de ei/ij woorden.

Bij dit bestand hoort een werkboek. Dit kun je hier vinden.

 

Klik op de afbeelding en je komt automatisch bij het bestand in Prowise.